Dobry chleb na zakwasie

W dzisiejszych czasach do coraz większej ilości produktów dodawane są substancje chemiczne, które nie tylko są bardzo szkodliwe, ale również całkowicie zmieniają smak produktu finalnego. Doskonałym przykładem jest niestety chleb. Na pewno większość z nas pamięta z dzieciństwa przepięknie pachnące bochenki chleba, które każdego dnia spożywało się na śniadanie. Nie trzeba też było po nie codziennie jeździć, gdyż bochenek chleba zachowywał swoją miękkość przez prawie siedem dni. Każdego dnia smakował tak samo i nikt nie musiał łamać sobie na nim zębów. Obecnie dobry chleb na zakwasie stał się bardzo rzadkim zjawiskiem i ciężko jest znaleźć w sklepach produkt, który przypominałby dawny wyrób. To co spotkamy w sklepach spożywczych mało ma wspólnego z oryginalnym chlebem. Są to produkty dość mocno chemiczne, często nawet odmrażane. Dodatkowo posiadają w sobie mnóstwo spulchniaczy przez co bardzo szybko zaczynają się psuć. Wiele osób kupuje te pieczywo nawet codziennie, gdyż chleb potrafi być już dość twardy następnego dnia po jego zakupie. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Katarzyna i od zawsze chciałam pracować w kuchni. Po tym jak osiągnęłam ten życiowy cel, postanowiłam założyć tego bloga i we wpisać dzielić się z Wami moimi doświadczeniami!
© Wszelkie prawa zastrzeżone