Zdrowe produkty bezglutenowe

Od pewnego czasu przybywa zwolenników diety bezglutenowej. Ten model żywienia, tak samo zresztą jak każdy inny, ma swoje plusy i minusy. Jednak bez wskazań medycznych nie warto chyba decydować się na wyłączenie glutenu z jadłospisu. A jeśli już ktoś postąpi inaczej, powinien jak najczęściej sięgać po żywność nieprzetworzoną, pozbawioną sztucznych dodatków. Planując bezglutenowe zakupy, nie można zapominać o zdrowym rozsądku. O wiele lepiej i zdrowiej jest wybrać naturalne produkty bezglutenowe, a następnie przygotować z nich smaczny i zdrowy posiłek. Tylko w ten sposób uda się dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów, których próżno szukać w daniach gotowych. Do zdrowych produktów, które naturalnie nie zawierają glutenu, zaliczają się na przykład niektóre mąki i kasze. Z mąki kukurydzianej, ryżowej czy gryczanej można upiec chleb, bułki lub ciasto, a także zrobić naleśniki. Z kolei na obiad lub kolację sprawdzą się dania przygotowane z udziałem kaszy jaglanej, gryczanej lub komosy ryżowej. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Katarzyna i od zawsze chciałam pracować w kuchni. Po tym jak osiągnęłam ten życiowy cel, postanowiłam założyć tego bloga i we wpisać dzielić się z Wami moimi doświadczeniami!
© Wszelkie prawa zastrzeżone